spring naar de inhoud spring naar de navigatie

Foto Jan-WillemWie is De Goeij en Partners?

De Goeij en partners is Jan-Willem de Goeij (1950).

“Ik ben vanaf 1996 zelfstandig gevestigd psycholoog NIP en werk als lichaamsgericht (core energetisch) trainer, coach, supervisor en therapeut. Mijn activiteiten vinden plaats vanuit mijn eigen bedrijf De Goeij en partners. Alleen en samen met collega zelfstandigen zonder personeel.

Geen partners dus in de zaak, maar rond een ‘zaak’.

Sinds 2016 vorm ik samen met mijn vrouw Marion de Goeij-Obers een Vennootschap Onder Firma: VOF De Goeij & Obers, training & begeleiding.

‘Ik doe dit werk uit liefde voor het leven en het vak. Het raakt mij keer op keer hoezeer het lichaam ons de weg wijst in ons leven. Ik zie het daarom als mijn missie en lijfspreuk de beweging van binnenuit te volgen.’

Ik heb nog steeds een coachings- en core energetische psychotherapiepraktijk en participeerde jarenlang als trainer in leergangen rond gender, persoonlijk leiderschap en lichaamsgericht werken.

De therapeutische praktijk bestaat uit lichaamsgerichte individuele & relatietherapie.
In de relatietherapie werk ik samen met Anna Schreiner in ons aanbod ‘Groeien naar je kern’. Daarnaast faciliteren wij in een aanbod op maat, workshops rond het lopen van het labyrint. Zie verder onder ‘Aanbod’ op deze site.

Mijn opleiding in de Core Energetic Evolutionary Therapy heb ik genoten binnen het Core Energetics Institut in Berlijn. Het lichaamsgericht/ energetisch werken heeft mij vanaf mijn opleiding tot sociaal psycholoog/trainer aangesproken en aangetrokken. Ik heb ervaren en gezien hoe pijn (over niet mogen zijn wie je in wezen bent) in het lichaam opgeslagen wordt en hoeveel plezier (als uitdrukking van wat er diep van binnen in je leeft) er vrijkomt wanneer het lichaam wordt aangesproken te spreken.

Het verlangen me te bekwamen in dit handwerk heeft mij langs verschillende scholen geleid (School voor Unitieve Psychologie, Centrum voor Leven en Intuïtie, Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie).

De aanzet om core-energetisch therapeut te worden is gegrond en gegroeid vanuit de eigen ervaring dat mijn lichaam het in de kern steeds eerder en beter weet dan waar ik met mijn hoofd (ooit) bij kan. Ik heb aan den lijve ervaren dat en hoe energie en bewustzijn elkaar bevruchten.

Door bewust te kiezen voor dit ambacht stap ik ook in de voetsporen van mijn voorvaderen, die dans- en muziekmeesters waren, en ben ik in de lijn trouw aan mijn oorsprong…

Naast het lichaamsgericht werk hebben de zienswijze en de aanpak van het (familie)systemisch werk mij ‘altijd’ geïnspireerd. Om dit meer in de vingers te krijgen heb ik de 2-jarige opleiding Systemischer Familientherapie gevolgd bij het Hellinger-Institut Hohenthann (Lorenz Wiest) en bij andere leraren (Marianne Franke, Margreet Mossel, Jan Jacob Stam en Margriet Wentink). Het is voor mij een verrijking van het puur lichaamsgericht werken, omdat het ruimte en taal geeft aan de bewegingen van de ziel…”